Din röst i landstinget

Just nu pågår processen för att fastställa landstingslistan för valkrets SV inom Stockholms län.

Jag är en av de nominerade kandidaterna och med denna text har jag som avsikt att tydliggöra  min vision är för Stockholms läns landsting, vilken avgörande roll Centerpartiet har och vilken röst som skulle höras om du som väljare röstar på mig.

För att tydliggöra var i processen vi just nu ligger:

Alla medlemmar i Centerpartiet, Centerkvinnorna, Centerstudenterna och CUF har  haft möjlighet att nominera.

Där efter har de nominerade kandidaterna fått godkänna sin nominering samt inkomma med en kortare presentation på 250 tecken.

En tidning med presentationer och bilder av kandidaterna gick sedan ut till alla medlemmar och därefter följde en medlemsomröstning.

I medlemsomröstning kom jag till min stora glädje 2a efter Tage Gripenstam som med god marginal röstades fram som förstanamn. Mitt varmaste grattis till Tage som så starkt och välförtjänt fick både medlemmarnas och nomineringskommitténs förtroende.

Medlemsomröstingen är rådgivande och nomineringskommittén i detta fall Leif Åhlin, Leif Ståhl, Lennart Ygstedt och Benita Hägg var sedan ålagda att presentera ett förslag för nomineringstämman att fastställa.

I nuläget har nomineringskommittén presenterat  sitt förslag och den 26 nov är det nomineringstämma där listan ska fastställas.

Här nedan resultatet av medlemsomröstningen

Medlemsomröstning

Här nedan nomineringskommitténs förslag.

nomineringskommiten

Samtliga namn är kompetenta, kloka och med kraft att driva en hållbar politik för ett grönt, fritt och hållbart Stockholms läns landsting.

Varför således en röst på Nina Wahlin.

Pressbild

Här är min presentation som skickades ut i medlemstidningen  för medlemsomröstnigen

För en hållbar utveckling behövs en tydlig röst och modigt ledarskap för
-jämställdhet och mänskliga rättigheter
-en trygg och tillgänglig vård
-en giftfri vardag 
-kulturen som en aktiv del av samhället
-en hållbar kollektivtrafik för hela länet.
Min roll är att lyhört och vaket fånga upp och synligöra vad som behöver förädlas och förenklas och att på bästa vis vårda det förtroende du som väljare ger mig att förverkliga våra enskilda och gemensamma visioner:
Ett samhälle där vi möts i frihet och lika värde gällande alla aspekter med ansvar om vår nutid och framtid.

——————————————————————————————————-

Min drivkraft i politiken är att möjliggöra för dig som enskild människa att kunna forma ditt liv och samhälle. En jämställd vård är centralt för mig och jag ser stora möjligheter för politiken att påverka för mer forskning gällande genusmedicin ( medicin och behandling adekvat utifrån kön )

Vidare har landstinget som arbetsgivare ansvar för ett jämställt arbetsliv och där vill jag se mer jämställd lönesättning mellan könen samt en tydligare policy som efterföljs gällande en mer jämställd rekrytering.

Mer utbildning gällande våld i nära relationer i alla vårdled samt djupare kunskap gällande kulturella utgångspunkter.

Jag har själv läst antropologi och etnologi på universitet ( förutom statsvetenskap och idéhistoria) och mina studier i bla medicin och helande samt diagnoser och identitet har gett mig en stabil grund att stå på gällande min övertygelse att människans egen berättelse verkligen är dörren till människans hälsa. Större utrymme för individanpassad vård, omsorgsvård och fokus på individens upplevese och berättelse.

Jag är utbildad samtalsterapeut och har arbetat med individuella samtal i 8 år samt coaching. Jag är utbildad Doula och har arbetat på förlossningen i 4 år.

Vad trygghet, stöd och support kan göra för människans helande är en avgörande del av vården och det är viktigt att vi ser denna kompetens för en hållbar vård i alla led.

Jag har bred kompetens och starkt engagemang  gällande mödradödlighet och jag har varit ordinarie ledamot i www.wrasweden.org från 2009-2013

I övrigt har jag drivit företag i 24 år , bott i Grekland i 15 år och har en lång och bred erfarenhet av företagade och de utmaningar det innebär att starta, driva och utveckla företag och vilken viktig del detta är i tillväxten och jämställdhetsarbetet.

Idag driver jag ett företag som samordnar och kommunicerar projekt kring frågor som mänskliga rättigheter, jämställdhet och global hållbar utveckling. Jag driver även ett familjeföretag med hushållsnära tjänster.

Som förtroendevald är jag ordinarie ledamot i arbetslivsnämnden i Södertälje kommun.

Som centerpartist är det fria valet avgörande för mig precis som ansvaret för vår gemensamma nutid och framtid. Hållbara val är avgörande för vår framtid och jag vill se en innovativ kollektivtrafik där kvalité , komfort och kapacitet är ledorden för att innevånarna  i Stockholms län ska välja kollektivtrafiken.

En kundorienterad kollektivtrafik är ett måste där varje resenär står i fokus.

Den senaste framgången för Centerpartiets idéer för kollektivtrafiken kan du se här då Landstingsråd Gustav Hemming (C) presenterar utbyggnaden av tunnelbanan. Här beskriver Gustav Hemming väl Centerpartiets tydliga arbete för en utbyggd tunnelbana. Med profiler som Per Ankersjö och Anna C Nilsson.

Stockholms län har alla möjligheter att vara världsledande gällande cykel som färdmedel och jag vill se starka samarbeten över ansvarsgränserna för att göra det möjligt för innevånarna och medskaparna av detta samhälle att välja cykeln när var och en så vill.

Kulturen bär vårt samhälle, kommunicerar vårt samhälle och väver oss samman i samverkan.

Jag vill se kulturen som en given del av vården. En given del av den offentliga miljön och kollektivtrafiken. Jag vill se kulturen tillgänglig för alla målgrupper.

Jag vill se en levande skärgård med blomstrande företagsamhet och kulturliv året runt .

Jag vill se en giftfri vardag där landstinget har möjlighet att ta ett stort ansvar gällande miljö, avfallshantering inom sin egen verksamhet och hållbarhet i resursanvänding.

Detta är möjligt med en tydlig agenda  och modiga mål.

Jag vill se innovativa idéer med fokus på frihet därför välkomnar jag Robert Steffens på listan.

Det genuina engagemanget för den enskilda människan är avgörande och där är Regiana Hortion en viktig röst

Detta står centerpartiet för och därför vill jag vara din röst i landstinget Du avgör. ( detta är det nuvarande programmet, ett nytt kommer att tas fram inför 2014)

Är du medlem i Centerpartiet, Centerkvinnorna, Centerstudenterna eller CUF i landstingsvalkrets SV inom Stockholms län ( Salem, Botkyrka; Nykvarn och Södertälje) hoppas jag se dig i Södertälje den 26 nov på Nomineringsstämman. 

Tillsammans i samverkan bygger vi det samhälle vi vill vara en del av.

Annonser

4 tankar om “Din röst i landstinget

    • Varmt tack för ditt stöd Christine.
      Tack för att du besöker bloggen och läser.
      Din feedback & input betyder. Hoppas du vill fortsätta att läsa mina inlägg. All lycka till i din krets.

    • Kalle. Om det är ditt mål då har du funnit det parti du vill rösta på. Jag och centerpartiet står i rak motsats till vad SD står för. Vi tror på ett samhälle i samverkan och dialog. Öppenhet och mångfald. Vi tror på ett samhälle där vi välkomnar våra nya innevånare för att tillsammans skapa det samhälle vi vill vara en del av. Vill du bygga ett hållbart Sverige som värnar människan då är centerpartiet till val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s